TranslatePrima paginaTuraPreturiContact
 

 

Székelykapu

Békási szoros

Korondi kerámia

Bran (Dracula) kastely

Csillagtúrák!

Feliceni – Miercurea Ciuc – Siculeni (aici se află monumentul ”Siculicidum” ridicat în amintirea celor peste 200 de martiri secui care au căzut victimă armatei imperiale în ziua de 7 ianuarie 1764. - Lăzarea. (Castelul Lázár este una dintre cele mai frumoase construcții din Transilvania din perioada Renașterii. Aici a crescut până la vârsta de 14 ani principele de mai târziu al Transilvaniei, Gabriel Bethlen.) - Lacul RoșuCheile Bicazului (Lacul Roșu este unul dintre cele mai frumoase lacuri din România, unul dintre monumentele naturale simbol ale Secuimii. Unicitatea lacului este dat de rămășițele pădurii de brazi acoperite de apă. Importanța turistică a lacului este amplificată de imediata apropiere a Cheilor Bicazului, cheile cele mai spectaculoase și impresionante din Carpații Orientali, formate într-un masiv de calcar.

Feliceni  – Satu Mare (În zona Odorheiu Secuiesc, aici se pot vedea cele mai multe porți tradiționale secuiești , un adevărat tezaur etnografic. Pe strada principală a satului pot fi admirate câteva piese reprezentative ale principalelor tipuri de porți, mândrie a gospodăriilor secuiești). - Băile Homorod (stațiune balneoclimaterică renumită pentru izvoarele sale minerale. Aici, făcând un scurt popas, vă puteți stinge setea cu apa rece de izvor) – Șumuleu Ciuc (centru cultural și religios.   De aproape cinci secole și jumătate, este centrul spiritual al zonei Ciucului, loc de pelerinaj cunoscut în țară și în străinătate pentru pelerinajul catolic de Rusalii. Un alt eveniment de atracție este Sărbătoarea celor 1000 de fete din secuime. Este centrul religios și cultural tradițional al secuimii catolice, sediul ordinului franciscan tradițional. Ansamblul arhitectonic din Șumuleu este unic în Transilvania, de o valoare deosibtă fiind sculptura din lemn din biseriică reprezentând-o pe Maica Domnului.  Această statuie făcătoare de minuni este o capodoperă a artei religioase din sec. 16) – Tușnad (excursie la Lacul Sf. Anal, singurul lac din Europa de Est format în craterul unui vulcan stins. Lacul și zona înconjurătoare formează una din ariile turistice cel mai vizitate din Secuime, o adevărată perlă a Carpaților. Este declarată rezervație naturală bucurându-se de protecție pronunțată. - Stațiunea Balvanioș (Una din cele mai atractive stațiuni balneoclimaterice din județul Covasna. În apropiere se găsește fenomenul natural numit Grota sulfuroasă de la Turia. Grota emană bioxid de carbon amestecat cu hidrogen sulfurat și alte gaze, martor al activității postvulcanice din masivul Ciumat-Puciosul. Efectul curativ al gazelor emanate de grotă este cunoscut de multă vreme ca fiind benefic în special pentru afecțiuni ale căilor respiratorii, reumatice și ale articulațiilor.

Feliceni – Lutița (în 1506 și în 1848 aici au avut loc adunările naționale ale secuilor). De atunci locul a intrat în conștiința comunității ca loc tradițional al democrației secuiești. Obiective de vizitat: Monumentul revoluției din 1848, biserica reformată a cărei construcție a început în secolul 13. - Cristuru Secuiesc (Obiective turistice: Conacul Gyárfás – în această clădire și-a petrecut ultima noapte poetul Petőfi Sándorîn data de 30 iulie 1849, și biserica romano catolică din sec. al 15-lea) – Albești (pe câmpul de luptă de lângă localitate a căzut pe 31 iulie 1849 poetul revoluționar  Petőfi Sándor. Se poate vizita muzeul memorial și monumentul ridicat peste mormântul celor căzuți.) – Sighișoara (unul dintre cele mai frumoase și mai vechi orașe medievale din România. Deja din sec. 13, între zidurile cetății s-a desfășurat o intensă activitate economică, protejată de zidurile cetății ridicate începând din sec. 15. Nouă dintre bastioanele cetății stau până astăzi mărturie.)

Feliceni – Băile Seiche (apa cu gust ciudat de petrol se folosește pentru cură internă, se fac îmbăieri cu apă sulfuroasă, mofeta și nămolul se folosesc în scopuri de tratament. Tot aici se poate vedea monumentul funerar al lui Orbán Balázsn, cronicarul secuilor, la care se ajunge trecând pe sub o serie de porți secuiești clasice. - Lupeni (satul natal al marelui scriitor al secuilor, Tamási Áron. Se poate face un scurt popas la casa natală și la mormântul scriitorului.) – Corund (numele comunei s-a contopit definitiv cu meșteșugul olăritului, localitatea este una dintre renumitele centre ale  ceramicii populare din Transilvania. – Praid (centrul Ținutului Sării, una din salinele mari din Transilvania. Poate fi vizitată salina unde s-a amenajat un centru de tratament și de recreație. Se coboară cu autobuzul la 110 de metri sub pământ, la acest nivel se găsește și o capelă în care se oficiază slujbe de diferite rituri.) – Sovata (Stațiune balneară de renume european, una dinre cele mai căutate din România. Pe teritoriul stațiunii există o serie de lacuri sărate, dinrte care cel mai mare și mai important este Lacul Ursu, cel mai mare lac heliotermal din țară. Numele l-a primit după forma sa care seamănă cu o blană de urs întinsă.)

Feliceni – Brașov (vizitarea orașului, a Bisericii Negre) – Bran (castelul medieval) – Sinaia (vizitarea magnificului Castel Peleș, reședința de vară a regelui României, cel mai mare castel de vânătoare din țară).

 

Copyright 2009 © EuroPanzió. All rights reserved. |  design by web2 studio
HU RO EN